Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pomysły na ciastka bez pieczenia
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Kulinarne ABC

Pomysły na ciastka bez pieczenia

Mnogość i różnorodność ciastek i ciasteczek jest niezmierzona! Pierniczki, kruche z czekoladą czy marmoladą. Podstawowym pytaniem, jakie się nasuwa jest – czy każde z nich musi być upieczone w piekarniku, aby smakowało dobrze? Otóż nie! Nie ma nic prostszego niż ciastka bez pieczenia!

Jak ugotować rosół?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Porady

Jak ugotować rosół?

Rosół to typowa polska zupa! Podczas przygotowywania wymaga precyzji, wyczucia, ostrożności i oczywiście czasu. Nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez tej tradycyjnej potrawy? A może macie ochotę na urozmaicenie rosołu ciekawymi dodatkami? Przeczytajcie nasz artykuł i rozsmakujcie się w rosole!

Kulinarne pomysły na majówkę
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Porady

Kulinarne pomysły na majówkę

Majówka to czas grillowania, pikników oraz spotkań w gronie rodziny i znajomych. Jakie przysmaki przyrządzić, aby nikt nie był głodny? Sprawdźcie nasze pomysły na dania z grilla - mięsa, ryby warzywa oraz szybkie przekąski i przystawki.

Desery bez pieczenia
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Kulinarne ABC

Desery bez pieczenia

Kiedy za oknem piękna, słoneczna pogoda, zwiastująca wysokie temperatury – pieczenie to jedna z ostatnich czynności, na którą mamy wtedy ochotę. Sprawdźcie, jak przygotować pyszne i łatwe desery bez użycia piekarnika, które zachwycą każdego!

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Wyposażenie i AGD

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?

Kuchnia to serce każdego domu, ponieważ spędzamy w niej bardzo dużo czasu. Urządzając ją zadbajmy, aby była nie tylko funkcjonalna, ale też stylowa. Pamiętajmy również o dopasowaniu kuchni do naszej osobowości, decydując się na połączenie jej z salonem lub zupełnie oddzielając ją od pozostałych pomieszczeń.

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Wydarzenia

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia

Żywność tradycyjna, regionalna i ekologiczna oraz naturalne kosmetyki, ekologiczne środki czystości - z tymi produktami będzie można zapoznać się na jubileuszowej 5. Edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Jak zrobić dobre żeberka?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Porady

Jak zrobić dobre żeberka?

Mięso z żeberek jest bardzo dobrym źródłem białka, witamin z grupy B oraz wielu innych składników odżywczych. Nigdy nie udało Wam się przyrządzić ich dobrze? Koniecznie sprawdźcie, jak tego dokonać!

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Wiadomości

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?

Faszerowane roladki, potrawka lub pożywny gulasz to dania, które możemy przyrządzić z mięsa drobiowego. Drób jest smaczny, łatwy do przygotowania i zdrowy. Polacy najczęściej kupują mięso w małych sklepikach lub bazarkach - niewielu z nas sięga po mięso pakowane. Boimy się, że może być nieświeże lub źle przechowywane. Jakie są zatem zalety pakowanego drobiu i dlaczego warto go kupować? Sprawdźcie!