Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić krupnik?
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić krupnik?

Największym sekretem pysznego krupniku jest jego konsystencja. Wiecie jaką zawartość kaszy dodać by potrawa nie była ani za rzadka, ani zbyt gęsta? Koniecznie przeczytajcie poniższy artykuł i wprowadźcie w Wasze menu idealny przepis na krupnik!

Pomysły na ciastka bez pieczenia
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na ciastka bez pieczenia

Mnogość i różnorodność ciastek i ciasteczek jest niezmierzona! Pierniczki, kruche z czekoladą czy marmoladą. Podstawowym pytaniem, jakie się nasuwa jest – czy każde z nich musi być upieczone w piekarniku, aby smakowało dobrze? Otóż nie! Nie ma nic prostszego niż ciastka bez pieczenia!

Jak ugotować rosół?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak ugotować rosół?

Rosół to typowa polska zupa! Podczas przygotowywania wymaga precyzji, wyczucia, ostrożności i oczywiście czasu. Nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez tej tradycyjnej potrawy? A może macie ochotę na urozmaicenie rosołu ciekawymi dodatkami? Przeczytajcie nasz artykuł i rozsmakujcie się w rosole!

Kulinarne pomysły na majówkę
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Kulinarne pomysły na majówkę

Majówka to czas grillowania, pikników oraz spotkań w gronie rodziny i znajomych. Jakie przysmaki przyrządzić, aby nikt nie był głodny? Sprawdźcie nasze pomysły na dania z grilla - mięsa, ryby warzywa oraz szybkie przekąski i przystawki.

Desery bez pieczenia
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Desery bez pieczenia

Kiedy za oknem piękna, słoneczna pogoda, zwiastująca wysokie temperatury – pieczenie to jedna z ostatnich czynności, na którą mamy wtedy ochotę. Sprawdźcie, jak przygotować pyszne i łatwe desery bez użycia piekarnika, które zachwycą każdego!

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wyposażenie i AGD

Urządzamy kuchnie. Otwarta czy zamknięta?

Kuchnia to serce każdego domu, ponieważ spędzamy w niej bardzo dużo czasu. Urządzając ją zadbajmy, aby była nie tylko funkcjonalna, ale też stylowa. Pamiętajmy również o dopasowaniu kuchni do naszej osobowości, decydując się na połączenie jej z salonem lub zupełnie oddzielając ją od pozostałych pomieszczeń.

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia

Żywność tradycyjna, regionalna i ekologiczna oraz naturalne kosmetyki, ekologiczne środki czystości - z tymi produktami będzie można zapoznać się na jubileuszowej 5. Edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Jak zrobić dobre żeberka?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić dobre żeberka?

Mięso z żeberek jest bardzo dobrym źródłem białka, witamin z grupy B oraz wielu innych składników odżywczych. Nigdy nie udało Wam się przyrządzić ich dobrze? Koniecznie sprawdźcie, jak tego dokonać!

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Drobiowe mięso pakowane - dlaczego warto je kupować?

Faszerowane roladki, potrawka lub pożywny gulasz to dania, które możemy przyrządzić z mięsa drobiowego. Drób jest smaczny, łatwy do przygotowania i zdrowy. Polacy najczęściej kupują mięso w małych sklepikach lub bazarkach - niewielu z nas sięga po mięso pakowane. Boimy się, że może być nieświeże lub źle przechowywane. Jakie są zatem zalety pakowanego drobiu i dlaczego warto go kupować? Sprawdźcie!