Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Gęś ze śliwką kalifornijską na Św. Marcina
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Gęś ze śliwką kalifornijską na Św. Marcina

W dniu Świętego Marcina obchodzonego 11 listopada w wielu domach zagości gęsina. Nasz kraj jest jednym z największych producentów tego mięsa w Europie. Tradycja hodowli gęsi sięga XVII wieku. Warto na nowo odkryć to mięso w ciekawych połączeniach kulinarnych, jak chociażby ze słodką śliwką kalifornijską.

Rogale Świętomarcińskie na 11 listopada. Jak je upiec?
  • 1
Magdalena88 Magdalena88 | Mistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 40
Aktualności Gotujmy

Rogale Świętomarcińskie na 11 listopada. Jak je upiec?

Rogale świętomarcińskie są tradycyjnym dla Poznania i Wielkopolski wypiekiem z ciasta półfrancuskiego z białym makiem i bakaliami, przygotowywanym 11 listopada z okazji dnia św. Marcina. W tym dniu rzemieślnicy zrzeszeni w Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu sprzedają kilkaset ton tego wyrobu!

Konkurs - Podróże z Hortex
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Konkursy - aktualne

Konkurs - Podróże z Hortex

Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią azjatycką i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze, lub inne atrakcyjne nagrody!

Nowe nagrody w Gotujmy z Nagrodami!
  • 8
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Nowe nagrody w Gotujmy z Nagrodami!

Z przyjemnością informujemy, że katalog nagród Gotujmy z Nagrodami rozszerzył swoją ofertę o nowe pozycje! Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy, zbierajcie wirtuale i wymieniajcie je na wybrane przez siebie nagrody!

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?

Buraki to aromatyczne warzywa o intensywnym bordowym kolorze, wszechstronnie wykorzystywane w kulinarnym świecie. Gotowane, pieczone, zasmażane - jakie najbardziej lubicie w swoich daniach? Przeczytajcie poniższy artykuł i dowiedzcie się, jak wspaniałe to warzywa!

Co serwować w listopadzie?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co serwować w listopadzie?

Listopad to czas, który pozornie wydaje się ubogi w produkty potrzebne do przyrządzania oryginalnych przysmaków. Nic bardziej mylnego! W artykule znajdziecie składniki, które w tym czasie sprawdzą się fantastycznie. Zapraszamy do inspirowania się nimi!

Bloger Tygodnia - Kuchnia Breni
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchnia Breni

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Brenię Maślankę, autorkę bloga Kuchnia Breni. No właśnie, jaka jest ta kuchnia? Co dobrego można w niej znaleźć? W jakich okolicznościach powstała? Co inspiruje Brenię? Odpowiedzi szukajcie w naszym wywiadzie. Zachęcamy do przeczytania!

Aromatyczna zupa cebulowa
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Aromatyczna zupa cebulowa

Macie ochotę na tradycyjne danie kuchni francuskiej? Doskonała okaże się treściwa i pełna smaku zupa cebulowa. Zobaczcie przepisy na to aromatyczne i rozgrzewające danie!