Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Czarna świnia - dlaczego jest tak wyjątkowa?
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Smaczki

Czarna świnia - dlaczego jest tak wyjątkowa?

Dlaczego mięso świń iberyjskich jest tak drogie? Co odróżnia je od wieprzowiny, z którą mamy do czynienia na co dzień? Czym charakteryzuje się ten hiszpański przysmak? Odkrywamy przed wami sekrety jamon iberico - wyjątkowej szynki rodem z Hiszpanii!

Omlet - obiad w 10 minut
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Porady

Omlet - obiad w 10 minut

Nie wiecie co przygotować na obiad by dodać sobie sił na cały dzień? Najlepszym rozwiązaniem będzie puszysty omlet, który zrobić możecie zarówno na słodko jak i wytrawnie. Jakich składników użyć i z czym go podawać? Odpowiedzi szukajcie poniżej!

Wielkie gotowanie małych szefów kuchni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Gotujmy.pl poleca

Wielkie gotowanie małych szefów kuchni

Joseph Seeletso zaprosił do współpracy siedmioro dzieci, które pragną zostać profesjonalnymi szefami kuchni. Efekty tej kulinarnej podróży można znaleźć w książce „Mali szefowie kuchni”, która niebawem ukaże się na rynku. Polecamy!

Szczęśliwe garnki Beaty Pawlikowskiej
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Gotujmy.pl poleca

Szczęśliwe garnki Beaty Pawlikowskiej

Znakomita propozycja wydawnicza nie tylko dla fanów Beaty Pawlikowskiej! Nowa kolekcja to ponad dwieście przepisów na szybkie w przygotowaniu i zdrowe dania, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie!

Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Gotujmy.pl poleca

Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia

To idealna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie smak potraw, czas poświęcony na ich przygotowywanie, a także koszty jakie trzeba ponieść by cieszyć się ich smakiem. Jednym słowem - sprytna kuchnia!

Gęś owsiana na 11 listopada
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Aktualności Gotujmy

Gęś owsiana na 11 listopada

Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Na polskich stołach i w restauracja gęsinach pojawia się tradycyjnie 11 listopada na imieniny św. Marcina. Jak mówi stare przysłowie "Na świętego Marcina dobra gęsina"!

Bloger Tygodnia - Kuchnia Marty
  • 3
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kuchnia Marty

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Martę Babaczyk, autorkę bloga Kuchnia Marty. Zobaczcie, co może się zdarzyć, kiedy osoba nie wykazująca zainteresowania kulinariami odkrywa w sobie pasję do gotowania! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Zupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Porady

Zupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka

Macie ochotę na sycący, pożywny i rozgrzewający obiad? Koniecznie przygotujcie tradycyjną kartoflankę wzbogaconą o ciekawe dodatki. Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie co potrzeba do jej ugotowania!

Odkryj smaki jesieni z firmą Cedrob
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Artykuły spożywcze

Odkryj smaki jesieni z firmą Cedrob

Jesienią więcej czasu spędzamy w kuchni. Chłodne popułdnia i wieczory sprzyjają wspólnemu spożywaniu posiłków i odkrywaniu nowych smaków. Przyjmijcie zaproszenie na kulinarną ucztę od firmy Cedrob i odkryjcie niezwykle aromatyczne smaki jesieni.

Gęś ze śliwką kalifornijską na Św. Marcina
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449
Aktualności Gotujmy

Gęś ze śliwką kalifornijską na Św. Marcina

W dniu Świętego Marcina obchodzonego 11 listopada w wielu domach zagości gęsina. Nasz kraj jest jednym z największych producentów tego mięsa w Europie. Tradycja hodowli gęsi sięga XVII wieku. Warto na nowo odkryć to mięso w ciekawych połączeniach kulinarnych, jak chociażby ze słodką śliwką kalifornijską.