

Barszcz czerwony z uszkami
Zobacz jak zrobić krok po kroku barszczyk czerwony z grzybowymi uszkami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zobacz jak zrobić krok po kroku barszczyk czerwony z grzybowymi uszkami.
Zobacz przepis wraz z filmem na świątecznego kulebiaka z kapustą i grzybami - idealny do czerwonego barszczyku.
Znamy laureatów nagrody głównej konkursu Gotujmy z Nagrodami za aktywność w październiku. Zobacz, kto zdobył nowoczesną i wygodną w użytkowaniu wagę elektroniczną firmy Imperial.
Karp w galarecie to proste i efektowne danie. Zaskocz swoich gości i przygotuj karpia w galarecie. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem.
Zima to okres, w którym szczególnie powinniśmy dbać o zdrowe żywienie. Dlatego każdy dzień powinniśmy zaczynać od zdrowego, najlepiej ciepłego posiłku. Zwłaszcza dzieci powinny dostać odpowiednio zbilansowane danie, by mieć energię na cały dzień.
Sałatka śledziowa jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu, dlatego też zawsze gości na moim Wigilijnym stole. Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na sałatkę ze śledzia i śliwek.
Jeśli Wigilia to pierogi, jeśli pierogi to tylko z kapustą i grzybami. Przyznam, że połączenie grzybów z kiszoną kapustą to jedno z moich ulubionych. Zachęcam do przygotowania pierogów na podstawie mojego przepisu.
Keks to słodki placek z dużą ilością bakalii, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Zobacz przepis na słodki i kolorowy keks.
Zobacz jak zrobić tradycyjnego smażonego karpia. Przepis na smażonego karpia.
Kaczka gotowana w soku pomarańczowym jest bardzo delikatna i aromatyczna. Zapraszam do przygotowania kaczki na podstawie mojego przepisu.