redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Regulamin konkursu - Cały naród suszy jabłka
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Konkursu - Cały naród suszy jabłka.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Konkursu - Cały naród suszy jabłka.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przed nami 3. edycja TOP CHEF, która w Telewizji POLSAT rusza już 10 września o 20:40. Najgorętsze kulinarne show doczekało się własnej książki, której premiera odbędzie się w dniu startu programu! Przeczytajcie, czego możemy się spodziewać!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449„Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia” powraca! Będzie jeszcze bardziej piekielnie! Po wielkim sukcesie pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen" przyszedł czas na drugą odsłonę największego kulinarnego show w Polsce. Jeszcze więcej uczestników, nowe menu, zaskakujące zadania, spektakularne kary i nagrody oraz szef Wojciech Modest Amaro.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Smaczne, lekkie i aromatyczne. Bajkowe wykończenie, owocowy smak oraz specyficzna receptura. Ciasta bez jaj - o nich mowa. Łatwość przygotowania, niezapomniany smak - oto ich cechy charakterystyczne. Sprawdźcie, co mamy Wam do zaproponowania.
xooxoo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 91, Artykułów: 6Gotujesz kaszę jaglaną, ale zawsze wychodzi Ci sklejona? Jest prosty sposób, aby była sypka. Dzięki niemu gotowana przeze mnie kasza zawsze jest idealna.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Co zrobić z owocami jarzębiny? Jak się przygotować do robienia przetworów?
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Dziś w cyklu "Słodkie piątki" zapraszam do wspólnego przygotowania smacznego ciasta na herbatnikach z masą krówkową, budyniową oraz bitą śmietaną. 3 bit to ciasto, któremu trudno się oprzeć. Kolejne kawałki w mgnieniu oka znikają ze stołu. Zobaczcie mój przepis!
Polpal
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40Poutine jest chyba najsławniejszym daniem kanadyjskim pochodzącym z prowincji Quebec składającym się w swojej podstawowej formie z frytek, jasnobrązowego sosu podobnego do sosu z pieczeni i sera cheese curds.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Miód zwany płynnym złotem, posiada rzesze zwolenników, którzy chwalą go nie tylko za walory smakowe, lecz także za właściwości lecznicze. Pyszny i słodki miód swą bursztynową barwą rozkocha każdego. Przeczytajcie, jaki miód jest najlepszy na konkretne dolegliwości.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.