zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Chłodnik owocowy w 5 minut
Zobacz film jak zrobić smaczny i ekspresowy winogronowo-miętowy chłodnik na upalne dni.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Zobacz film jak zrobić smaczny i ekspresowy winogronowo-miętowy chłodnik na upalne dni.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do zapoznania się z magazynem Akademii Smaku Siemens, w którym znajdziecie przepis na griillowane szaszłyki yakitori z łososia w orientalnej marynacie z sałatką z owoców południowych.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przejrzyj magazyn Akademii Smaku Siemens i zobacz jak przygotować Dakłas orzechowy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W maju tego roku mija rok działalności Restauracji Trzy Kolory, w związku z czym chcielibyśmy zaprosić na to wydarzenie – pierwsze urodziny Restauracji Trzy Kolory 31 maja w najbliższą sobotę.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dzień Matki to szczególne i wyjątkowe święto, o którym nie można zapomnieć. 26 maja każdy z nas szuka doskonałego prezentu dla mamy. Pośród bukietów kwiatów, kartek pocztowych i upominków, warto sięgnąć po inspiracje kulinarne!
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244W cyklu Słodkie piątki zapraszam do wspólnego przygotowania domowych gofrów z bitą śmietaną i owocami. Zobacz film, jak przygotować smaczny i prosty deser.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wczoraj zakończyła się druga edycja programu kulinarnego TOP Chef. Miano najlepszego kucharza w Polsce zdobył Sebastian Olma. Autor pysznych i wodzących na pokuszenie dań zdecydowanie zachwycił jurorów.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiadają Katarzyna Kośmider i Paweł Więcek. Ich dokonania kulinarne można obserwować na blogu W kuchni Katie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Już dzisiaj, o godzinie 20:35, na żywo dowiemy się, kto będzie drugim polskim TOP Chefem! Jak myślicie kto wygra?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Najpiękniejsza kobieta polskiej kuchni, jurorka "TOP Chef" Ewa Wachowicz stawia na polskich projektantów. Specjalnie do programu "TOP Chef" wszystkie kreacje Ewy stworzyli projektanci krakowskiego Domu Mody FULARA & ŻYWCZYK.