Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Wojciech Modest Amaro: Będę oceniał surowiej
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - wkrótce

Wojciech Modest Amaro: Będę oceniał surowiej

Już w najbliższym odcinku "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" dojdzie do wielkich zmian. Wojciech Modest Amaro połączy drużyny Czerwonych i Niebieskich w jedną - Czarną. Szef "Piekielnej Kuchni" przestrzega jednak uczestników, że skończyła się taryfa ulgowa.

Botwina królową wiosny
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Kulinarne ABC

Botwina królową wiosny

Poznaj wartości odżywcze botwiny oraz przepisy z jej wykorzystaniem. Znajdziesz tutaj przepisy na chłodniki, panierowane łodygi botwiny, mini gołąbki oraz kotlety mielone.

JEMY OCZAMI
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

JEMY OCZAMI

Myślę, że dekoracja stołu i miejsca, w którym będziemy spożywać posiłek jest kluczowa, czasem nawet najważniejsza. Mówi się, że jemy także oczami. Zobacz cały wywiad z Konradem Birkiem.

Finaliści "TOP Chef"
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - relacje

Finaliści "TOP Chef"

Sebastian Olma, Przemysław Błaszczyk i Adam Kowalewski w Wielkim Finale drugiej polskiej edycji kulinarnego show "TOP Chef"! Decyzją jury to oni zawalczą o tytuł drugiego polskiego TOP Chefa oraz o nagrodę pieniężną w wysokości 100 tysięcy złotych. Tuż za podium znaleźli się: Bartłomiej Kuzianik i Agnieszka Buch.

BlogerChef w Zamku Lubliniec
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

BlogerChef w Zamku Lubliniec

Już w najbliższy weekend poznamy pełen skład finalistów konkursu BlogerChef. 16-17 maja odbędzie się bowiem ostatni z pięciu zaplanowanych półfinałów wspomnianej inicjatywy dla blogerów kulinarnych.

Jak zrobić idealną rybę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Jak zrobić idealną rybę?

Aromatyczny łosoś w sosie z pieczonej papryki, czosnek i świeży szpinak... Mistrz kuchni Kurt Scheller zdradza Kasi Cichopek-Hakiel przepis na rybę idealną.

Kolacja z Murakamim
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia - wkrótce

Kolacja z Murakamim

Haruki Murakami, najbardziej znany współczesny japoński pisarz, wydaje w Polsce swoje pierwsze dwie powieści. Polscy czytelnicy będą pierwszymi w Europie, którzy będą mieli okazję przeczytać „Słuchaj pieśni wiatru/Flipper roku 1973” w swoim ojczystym języku.