

Bloger Tygodnia - Eksplozja Smaku
Dzisiaj w cotygodniowym cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Agnieszka Koza, autorka bloga Eksplozja Smaku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dzisiaj w cotygodniowym cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Agnieszka Koza, autorka bloga Eksplozja Smaku.
Wyjątkowa książka kulinarna, pełna zachwycających fotografii i wspaniałych przepisów. Zainspiruje cię do gotowania potraw z użyciem warzyw, ziół oraz owoców, które możesz samodzielnie uprawiać w przydomowym ogródku.
Bestsellerowa autorka BZYKA tym razem rusza w szaloną podróż po przewodzie pokarmowym. Bez względu na to jak smaczną potrawą się delektujecie, jedzenie zawsze rozpoczyna swoją wędrówkę od jednego końca przewodu pokarmowego, by zakończyć ją w drugim.
Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o wyjątkowych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.
Jagnięcina, jajka kokoty, ale - czy chrzan? Jakie są najciekawsze francuskie zwyczaje kulinarne? I czy Pascal lubi piec mazurki?
Żurek, obok pisanek, babki i białej kiełbasy, to nieodłączny element wielkanocnego śniadania. Jego obecność w świątecznym menu jest mocno związana z polską tradycją. Poznaj historię oraz przepis na wielkanocny żurek na zakwasie.
Każdy wie, że jest smaczna, słodka i poprawia nastrój. Ale czy wiedzieliście o tym, że czekolada jest wyznacznikiem siły, a to jaką lubimy mówi o naszym charakterze?
Czekolada była już bardzo popularna wśród Azteków. To oni odkryli niesamowite połączenia smaków. Co tak naprawdę o niej wiemy?
Już tylko kilka dni dzieli nas od wielkiego kulinarnego wydarzenia – półfinału konkursu BlogerChef w Hotelu Bania w Białce Tatrzańskiej!
Prezentujemy wyniki konkursu Czekając na wiosnę z Lenovo - przeczytaj kto wygrał fantastyczne tablety!