

19.IV Narodowy Dzień Czosnku
Nadszedł czas, aby oddać hołd tym lekko pikantnym ząbkom. Do tej pory nikt nie wie kto wymyślił ten dzień i w jakim celu...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nadszedł czas, aby oddać hołd tym lekko pikantnym ząbkom. Do tej pory nikt nie wie kto wymyślił ten dzień i w jakim celu...
O tym, że prawidłowa dieta musi zawierać odpowiednie porcje owoców i warzyw wie każda mama. Ale co zrobić, gdy Twoja pociecha nie chce jeść zdrowych przekąsek? Odpowiedź jest prosta – samodzielnie przyrządzić świeży sok!
Z ciasta francuskiego można przygotować świąteczne, wielkanocne klasyki. Zobacz potrawy na Wielkanoc z ciastem francuskim!
Ostre słowa, wulgaryzmy, druga twarz Wojciecha Modesta Amaro i mnóstwo jedzenia w koszu – ruszyła Piekielna Kuchnia. Czy Gordon Ramsay może czuć się zagrożony w swojej Hell's Kitchen?
Kozia Rura, Kozi Dymek, Biały Książe czy Kozia Chałwa – to tylko kilka nazw najlepszych polskich serów. Dowiedz się o nich więcej i zrób wrażenie na znajomych!
Przygotowanie domowych, kolorowych ciastek to wspaniała zabawa dla całej rodziny. Ciastka są kruche i mają lekki cytrynowy posmak. Zachęcam do przygotowania ciasteczek, które idealnie sprawdzą się jako upominki dla rodziny i znajomych oraz jako dekoracja świątecznego stołu.
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem Konkursu - Wiosenne smaki.
Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.
Sekretem dobrej kuchni jest kompozycja składników. Podobnie jest w przypadku fotografii kulinarnej, gdzie odpowiednie dopasowanie przysłony, czasu naświetlania i wartości ISO zbliża nas do idealnej fotografii!
Pyszny mazurek z bakaliami na kruchym cieście oraz bezą idealnie pasuje do kawy i herbaty. Zapraszam do przygotowania mazurka na podstawie mojego przepisu. Ten przepis został opublikowany w Wielkanocnym Wydaniu Specjalnym. Zobacz jak przygotować mazurka.