

Bloger Tygodnia - Dietetyk w Stolicy
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Ewa Jarosz, autorka bloga Dietetyk w Stolicy.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Ewa Jarosz, autorka bloga Dietetyk w Stolicy.
Zobacz wywiad ze znawcą i pasjonatem kuchni karaibskiej Jonathanem Phangiem, który opowiada o karaibskich przysmakach, urokach podróżowania Orient Expressem, zdradza także przepis na Cassava pone.
Już w najbliższą sobotę, 8 marca, w Galerii Mokotów pojawią się znani mężczyźni, którzy wcielą się w role kucharzy!
W marcu nagrodą główną w konkursie Gotujmy z Nagrodami są Blendery ręczne marki Zelmer.
Zobacz kto zdobył Blender marki Zelmer - nagrodę główną w konkursie Gotujmy z Nagrodami.
Zioła i przyprawy nie tylko dodają aromatu, ale mają też właściwości zdrowotne. Anna Krasucka - specjalistka żywieniowa zdradza tajniki łączenia przypraw i ziół.
Przeczytaj jak zrobić prostą pastę z ciecierzycy, czyli hummus. Poznaj też różne przepisy na hummus i domową pastę sezamową.
W marcu dodatkowo promujemy przepisy na sałatki - mięsne, z rybą i owocami!
Jak zasiać rzeżuchę i zrobić z niej ozdobę wielkanocnego stołu?
Tradycje przedchrześcijańskie sprawiają, że Wielkanoc w Wielkiej Brytanii znacznie różni się od tej na polskiej ziemi. Także na stole!