

Kolorowe paprykowe strąki
Sezon na paprykę tuż tuż,te kolorowe straki różnią się barwą wielokością oraz smakiem ,co o niej wiemy?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sezon na paprykę tuż tuż,te kolorowe straki różnią się barwą wielokością oraz smakiem ,co o niej wiemy?
Skorzystaj z dostępnych owoców, przygotuj na zimę pyszne przetwory.
Na jeden dzień przenieś się do światowej stolicy haute cuisine i ojczyzny najsłynniejszych kucharzy, nie ruszając się z domu! Francja czeka!
Polecamy wywiad z wybitną kucharką, autorką wielu książek. Ciasto na pierogi z jajkiem czy bez? Pączki należy smażyć tylko na smalcu?
Zobacz jak zrobić krok po kroku tort czekoladowy z malinami i domową nalewką.
Dzisiaj Nowy Jork, jutro cały świat! Cronut, czyli pączko-croissant toczy się powoli w naszym kierunku. Jesteście gotowi?
Dzisiaj w Blogerze Tygodnia na nasze pytania odpowiada Gosia, autorka bloga Tapas de Colores.
Trwa sezon na cukinię – niezwykle pyszne warzywo, które można przygotować na różne sposoby. Od śniadania po kolację, na ostro i na słodko. Zapiekać, smażyć, a nawet robić dżemy!
Dobra nalewka to lato, słońce i wakacje zamknięte w butelce. Zobaczcie przepisy na nalewki z czarnej porzeczki, maliny i innych owoców!
Dowiedz się więcej o świeżych ziołach i poznaj niebanalne pomysły na przepisy - lody bazyliowe, chłodnik malinowy z estragonem i wiele innych!