Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Brzoskwinie pod chrupiącą kołderką
Brzoskwinie pod chrupiącą kołderką serwuje Katia Roman-Trzaska, właścicielka szkoły gotowania dla małych dzieci Little Chef.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Brzoskwinie pod chrupiącą kołderką serwuje Katia Roman-Trzaska, właścicielka szkoły gotowania dla małych dzieci Little Chef.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Basmati, jaśminowy, arborio – to tylko kilka dostępnych u nas odmian ryżu. Nauczmy się z nich korzystać i cieszmy się ich smakiem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Pałaszując kalafiora, mało kto zastanawia się, że właśnie je… kwiaty. I to nie byle jakie – pełne smaku i cennych składników.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz jak zrobić domowe pesto oraz do jakich potraw go dodać. Polecamy też przepisy na potrawy z pesto.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz co patelnie mieć powinna oraz poznaj zasady zdrowszego smażenia.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Prezentujemy wyniki konkursu Wyspa warzywnych smaków - jest pysznie, kolorowo i sezonowo!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kontrowersyjny podróżnik opowiada o niecodziennych potrawach, ulubionych smakach i kiszonym ogniu!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Szef kuchni Robert Sowa poleca prostą i efektowną sałatkę z gruszką i koprem włoskim.
Ela Dz
| Złoty Ekspert | Przepisów: 730, Artykułów: 13Marzenie wielu gospodyń, czyli panierka która nie odstaje od kotleta, a otula go jak dobra żona męża pledem w chłodny wieczór!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nadchodzi ziołowa rewolucja - walczymy o powrót świeżych ziół do każdej kuchni oraz częstszego ich wykorzystywania w codziennej diecie. Zobaczcie przepisy ze świeżymi ziołami!