

Polacy piją zbyt mało!
Badania wskazują, że Polacy przyjmują za mało płynów oraz nie wiedzą jak ważne jest regularne nawadnianie.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Badania wskazują, że Polacy przyjmują za mało płynów oraz nie wiedzą jak ważne jest regularne nawadnianie.
Sorbety to wspaniałe desery, które nie tylko ugaszą pragnienie i przyniosą ochłodę w ciepłe dni, ale będą też pięknym akcentem każdego posiłku.
Lubczyk to nie tylko magiczna roślina miłości, ale i niezwykle aromatyczna przyprawa w kuchni.
Czereśnie uwodzą słodkim smakiem, hipnotyzują soczystym kolorem oraz czarują zapachem - zobaczcie najlepsze przepisy na czereśniowe przysmaki!
Dzisiaj Amerykanie obchodzą Dzień Niepodległości - przeczytajcie co jedzą w cyklu artykułów prosto ze Stanów Zjednoczonych!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przepytujemy Adrianę Baran, autorkę bloga kulinarnego Pora coś zjeść!
Świeży koper, lubczyk, czy nać pietruszki mają same zalety i tylko jedną wadę - są nietrwałe i szybko więdną.
Wakacyjne warsztaty z kuchnią francuską w studiu CookUp to wyjątkowe warsztaty kulinarne połączone z praktyczną nauką języka francuskiego!
Gotuje w ciekłym azocie i smaży w wodzie. Jego wielką pasją jest gastronomia molekularna. Jakimi potrawami możemy zaskoczyć siebie samych i naszych gości?
Polecamy Wam przepisy na pyszne i efektowne potrawy, zdobyliśmy je dla Was na Zdrowych Warsztatach Kulinarnych, gdzie przyrządzaliśmy je według przepisów Konrada Birka.