Gośćmi trzecch już Zdrowych Warsztatów Kulinarnych dla zabieganych byli dziennikarze i blogerzy kulinarni. Uczestnicy podzieleni zostali na 4 grupy i otrzymali bojowe zadanie - przygotować rodzinne, pyszne potrawy według przepisów szefa kuchni - Konrada Birka.
Było pysznie! Uczestnicy warsztatów wypróbowali przepisy Konrada Birka - doskonałe sałatk na przykład Orzeźwiająca sałatkę z filetowanych pomarańczy, grejpfrutów i avocado z imbirową piersią kurczaka.
Też na ryby i owoce morza:
Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty i
Łosoś marynowany w soku z cytryny, ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki, podawany na grzankach.
... a także przysmaki kuchni międzynarodowej - na przykład Hiszpański chłodnik, czyli tradycyjne gazpacho - przy jego przygotowywaniu bardzo przydały się dostępne na miejscu niezwykle sprawne urządzenia na przykład blender. Smak smak podkręcały świetnej jakości oliwy.
Warsztaty odbyły się w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie pod okiem szefa kuchni - Konrada Birka. Wspólne, zdrowe warsztaty kulinarne to inicjatywa marek: Bosch, Borges i Fit&Easy.
Zdjęcia: materiały prasowe