![Jak gotować zdrowo i smacznie dla rodziny? Jak gotować zdrowo i smacznie dla rodziny?](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PORADY_B/jak-gotowac-zdrowo-i-smacznie-dla-rodziny-13560.jpg)
Gośćmi trzecch już Zdrowych Warsztatów Kulinarnych dla zabieganych byli dziennikarze i blogerzy kulinarni. Uczestnicy podzieleni zostali na 4 grupy i otrzymali bojowe zadanie - przygotować rodzinne, pyszne potrawy według przepisów szefa kuchni - Konrada Birka.
Było pysznie! Uczestnicy warsztatów wypróbowali przepisy Konrada Birka - doskonałe sałatk na przykład Orzeźwiająca sałatkę z filetowanych pomarańczy, grejpfrutów i avocado z imbirową piersią kurczaka.
![](https://static.gotujmy.pl/MT/salatka-z-cytrusow-avocado-i-kurczaka-208665.jpg)
Też na ryby i owoce morza:
Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty i
Łosoś marynowany w soku z cytryny, ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki, podawany na grzankach.
![](https://static.gotujmy.pl/MT/krewetki-na-ostro-z-sosem-mango-208661.jpg)
![](https://static.gotujmy.pl/MT/marynowany-losos-z-sosem-z-papryki-208662.jpg)
... a także przysmaki kuchni międzynarodowej - na przykład Hiszpański chłodnik, czyli tradycyjne gazpacho - przy jego przygotowywaniu bardzo przydały się dostępne na miejscu niezwykle sprawne urządzenia na przykład blender. Smak smak podkręcały świetnej jakości oliwy.
![](https://static.gotujmy.pl/MT/hiszpanski-chlodnik-z-pomidorow-208660.jpg)
Warsztaty odbyły się w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie pod okiem szefa kuchni - Konrada Birka. Wspólne, zdrowe warsztaty kulinarne to inicjatywa marek: Bosch, Borges i Fit&Easy.
Zdjęcia: materiały prasowe