

Apetyczna babka
Apetyczna babka może być jeszcze lepsza. Gdy wykorzysta się pewien trik przy pieczeniu tego ciasta. Polecamy :)
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Apetyczna babka może być jeszcze lepsza. Gdy wykorzysta się pewien trik przy pieczeniu tego ciasta. Polecamy :)
Przypalone mleko nie musi być już do wyrzucenia. Jest na to sposób, aby odzyskało swój poprzedni smak.
W tym roku poszukujemy nowych, oryginalnych smaków. Jadalne kwiaty jako dodatek czy nawet główny składnik potraw to coś, co zachwyci też wymagające podniebienia.
BBC Lifestyle zaprasza na nowy program "Food & Drink". Premiera: 14 maja o 18:30
Zobacz jak wygląda podwodna restauracja hotelu Hilton na Malediwach.
Zobacz film, jak zrobić proste i smaczne ciasto z jabłkami na kruchym spodzie.
Nagrodę w postaci wyjazdu wraz z osobą towarzyszącą do Londynu na spotkanie z Buddym Valastro otrzymuje...
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia odwiedzamy Twardego Szparaga, czyli blog Walentyna Pankiewicza, farmaceuty i pasjonata dobrej kuchni.
Belgowie słyną z miłości do czekolady, do tego stopnia, że stworzyli nawet znaczki na listy o jej smaku.
Wiosną mamy ochotę na pyszne sałatki. Wystarczy kilka warzyw i prosty sos, by przygotować efektowną potrawę. Zobacz przepisy na sosy i sałatki.