

Grillujemy warzywa
Pieczone na ruszcie faszerowane warzywa dają naszej inwencji kulinarnej nieograniczone możliwości.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pieczone na ruszcie faszerowane warzywa dają naszej inwencji kulinarnej nieograniczone możliwości.
Ryby i mięsa z grilla będą smaczniejsze, gdy podamy je z własnej roboty sosem. Zobacz przepisy na sosy i masełka do grilla.
Od 13 do 20 kwietnia 2013 roku trwa Tydzień Weganizmu, w ramach którego w wielu miastach Polski odbędą się panele dyskusyjne, wykłady i spotkania ze specjalistami.
Dzisiaj w cyklu Słodkie piątki z Gosia i Ewą autorki bloga Wspaniałe torty pokazują, jak zrobić czekoladowe babeczki z bitą śmietaną.
Gdy mamy swój zakwas i regularnie go dokarmiamy potrzebujemy odpowiednie temperatury.
Ciekawe i śmieszna ciasteczka w wybranej tematyce.
Już od 15 kwietnia najnowszym numerem Party. Życie gwiazd książeczka kulinarna "Kuchnia jak u Sowy Wiosenne smaki, niecodzienne sałatki".
Świeże masło z dodatkiem ziół i skórki z cytrusów to tajny trik kucharzy. Ryba nim przyprawiona nie będzie sucha!
Jak zrobić aromatyczną oliwę, aby było dość tanio i zdrowo?
Co zrobić, aby ugotowane jajka nie sturlały się ze stołu?