Megg
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 412, Artykułów: 6Masa do ciast bez grudek
Jak ugotować budyń do masy, aby była bez grudek.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Megg
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 412, Artykułów: 6Jak ugotować budyń do masy, aby była bez grudek.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Podczas pierwszych warsztatów trzeciej edycji projektu "Dzień z Podravką" w Kościelcu uczniowie zmierzyli się z kuchnią śródziemnomorską i owocami morza - przeczytajcie relację!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Robert Sowa poleca soczystą pieczoną szynkę w piwie z miodem. Zobacz przepis słynnego szefa kuchni.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wiosną mamy ochotę na pyszne sałatki. Wystarczy kilka warzyw i prosty sos, by przygotować efektowną potrawę.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Kacper Kuszewski, gwiazda serialu "M jak miłość" w wywiadzie opowiada o gotowaniu dla przyjaciół.
renatka1
| Złoty Ekspert | Przepisów: 558, Artykułów: 4Glutaminian sodu bo to o nim będzie tu mowa jest uznawany za przyczyne tzw. syndromu chińskiej restauracji.
Mniam1
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 871, Artykułów: 1Najprostszy i najtańszy sposób na dekorację tortu. Wcale nie oznacza to, że mało ciekawy!
Polpal
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40Jak odświeżyć i wysterylizować gąbkę do zmywania naczyń tanim i łatwym sposobem.
Agula&Stabi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 8Chcesz, aby patelnia była przez bardzo długi czas jak nowa? Zrób tak jak w poradzie od razu po zakupie nowej patelni!
Agula&Stabi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 8Apetyczna babka może być jeszcze lepsza. Gdy wykorzysta się pewien trik przy pieczeniu tego ciasta. Polecamy :)