Pomysły na wyjątkowy Dzień Dziecka
Na Dzień Dziecka wybierz sprzęt kuchenny, który idealnie nada się na wspólne świętowanie, zapewniając dużo frajdy całej rodzinie, a także tworząc niezapomniane wspomnienia.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na Dzień Dziecka wybierz sprzęt kuchenny, który idealnie nada się na wspólne świętowanie, zapewniając dużo frajdy całej rodzinie, a także tworząc niezapomniane wspomnienia.
Nie wiesz jak przygotować szparagi do gotowania? Obierania wymaga tylko jedna odmiana szparagów dostępna na polskim rynku – biała. Zobacz jak obierać szparagi najprostszym sposobem.
Ten wegański deser z nasion chia przygotujesz w kilka chwil. Jest puszysty jak chmurka, a do jego zrobienia potrzebujesz jedynie gęstego jogurtu kokosowego, kakao i nasion chia. Przed podaniem włóż go na kilka godzin do lodówki.
W dzisiejszych czasach nikogo nie trzeba przekonywać, jak ważna jest odporność organizmu, nie tylko w okresie jesienno-zimowym. Możemy ją budować, żyjąc aktywnie i jedząc zdrową, naturalną żywność pochodzenia ekologicznego, w tym nabiał.
Kupując pęczek rzodkiewki nie wyrzucaj jej liści, są one pysznym dodatkiem do wielu potraw. Z liści rzodkiewki zrobisz: pesto, omlet, koktajl i wiele innych smakowitych dań.
Papryczki padron to pyszny i szybki do przygotowania rodzaj hiszpańskiego tapas. Do ich zrobienia potrzebujesz tylko czterech składników: papryczek, oliwy, soli i czosnku. Doskonale sprawdzą się jako przekąska, danie imprezowe lub dodatek do potraw z grilla.
Wiosna w pełni, a na straganach coraz więcej pysznych, sezonowych produktów. Sprawdź jakie przepisy nagrodzimy w tym miesiącu dodatkowymi punktami.
Naturalna przyjemność wody i delikatnego, owocowego smaku – bez cukru, słodzików i kalorii.
Domowe mleko owsiane potrzebuje tylko dwóch składników: wody i płatków owsianych. Opcjonalnie możesz je dosłodzić miodem, daktylami, syropem klonowym albo innym słodkim dodatkiem.
Omlet fit przygotujesz z całych jaj lub samych białek. Usmażony na oleju kokosowym i podany z dużą ilością warzyw lub owoców będzie zdrowym i pysznym posiłkiem.