Bifteki z fetą – przepis na greckie kotlety mielone
Bifteki to grecka wersja kotletów mielonych nadzianych plasterkiem sera feta. Do ich zrobienia potrzebujesz mięsa wołowego, jajka, cebuli i ziół. Doskonale sprawdzą się jako danie z grilla.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Bifteki to grecka wersja kotletów mielonych nadzianych plasterkiem sera feta. Do ich zrobienia potrzebujesz mięsa wołowego, jajka, cebuli i ziół. Doskonale sprawdzą się jako danie z grilla.
Tzatziki to pyszny grecki sos z zielonego ogórka, gęstego jogurtu, czosnku, koperku i dodatku octu winnego. Szybki do zrobienia dip sprawdzi się do wielu potraw, przekąsek i dań z grilla.
Czym kierować się przy wyborze żywności certyfikowanej? Które produkty są najzdrowsze i najbardziej wartościowe? Czym jest Euroliść? W artykule znajdziesz odpowiedzi na pytania i wskazówki, którymi warto się kierować podczas zakupów.
Ugotowanie bobu zazwyczaj zajmuje od 10 do 20 minut. W zależności do jakiej potrawy chcesz go użyć – krócej np. do zup czy past, lub dłużej do sałatek i makaronów.
Sałatka grecka składa się z prostych składników: zielonego ogórka, pomidorów, cebuli, oliwek i sera feta. Kluczem do uzyskania pysznego dania są dobrej jakości składniki. Sprawdź oryginalny przepis na sałatkę grecką.
Cold brew to kawa lub herbata parzona na zimno. Orzeźwiający napój uzyskasz, zalewając wodą ulubione liście herbaty lub odpowiednio zmielone ziarna kawy i wstawiając na kilka godzin do lodówki.
Lipiec to pełnia lata i kolejna porcja sezonowych produktów. Sprawdź, za jakie przepisy otrzymasz dodatkowe 20 punktów.
Przepis na krem z białych szparagów jest banalnie prosty. Bulion powstaje z obierków, a zupa krem ze szparagów i ziemniaków z dodatkiem śmietany. Wypróbuj to pyszne danie w duchu zero waste.
Wypróbuj prostego przepisu na okonomiyaki, których bazą jest młoda kapusta, mąka i jaja. Pyszne placki z młodej kapusty smakują wyśmienicie z dodatkiem sosu jogurtowego, tzatzików lub podane klasycznie z majonezem i ketchupem.
Kompot z rabarbaru doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Przygotujesz go na bazie wody z odrobiną cukru w niespełna 20 minut. Lekko kwaśny smak rabarbaru można przełamać dodatkiem innych owoców.