

Konkurs - Czekolada zmienną jest!
Zapraszamy na konkurs z czekoladowymi przepisami w roli głównej, do wygrania zestawy doskonałych tabliczek z Manufaktury Czekolady.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zapraszamy na konkurs z czekoladowymi przepisami w roli głównej, do wygrania zestawy doskonałych tabliczek z Manufaktury Czekolady.
Zobacz film, jak powstawało Wielkanocne Wydanie Specjalne.
Zwiędnięta rzodkiewka wygląda mało apetycznie - ale wstrzymajcie się przed jej wyrzuceniem!
Wojciech Modest Amaro, jako pierwszy Polak został wyróżniony gwiazdką Michelin. Zapraszamy do przeczytania wywiadu z szefem kuchni, kiedy dopiero marzył o tym wyróżnieniu!
Tutaj zapoznacie się z regulaminem konkursu - Czekolada zmienną jest!
Co zrobić z obeschniętym serem?
Sposób na to aby twój budyń był idealny i gęsty.
Krojenie cebuli bez łez - bez stresu, bez płaczu. Szybko i smacznie.
Kupując kalafiora z reguły odrywamy liście, wykrawamy głąb i wyrzucamy je. I to jest błąd!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Sylwia Ładyga, autorka bloga Ostra na Słodko.