

Co robić, aby marynowane pieczarki nie czerniały?
Pieczarki czasami nabierają ciemnego odcienia, ale jest sposób na to, by zachowały swój kolor w słoiku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pieczarki czasami nabierają ciemnego odcienia, ale jest sposób na to, by zachowały swój kolor w słoiku.
Liść laurowy w potrawach - jak go używać.
Alzackie pszczoły wyprodukowały miód w kolorach tęczy. Śledztwo pszczelarzy przyniosło zaskakujące rezultaty.
Takie serwetki są nie tylko elegancką ozdobą nakrytego stołu, ale stanowią też praktyczną kieszonkę na sztućce, którą układa się na talerzu.
Sałaty są niskokaloryczne, ale wartościowe.
Sałaty są niskokaloryczne, ale bardzo wartościowe!
Łatwy sposób na uratowanie przesolonego mięsa.
Sposób na soczyste sznycle - drobiowe lub wieprzowe.
Sposób na gładką i elastyczną polewę do ciast.
Świetna porada na temat poprawy koloru gotowanych flaków.