

Najciekawsze przepisy na czekoladowe musy
Mus czekoladowy jest doskonałym deserem, świetnie też nadaje się jako dodatek.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Mus czekoladowy jest doskonałym deserem, świetnie też nadaje się jako dodatek.
Co zrobić, aby pieczyste było rumiane?
Jak złagodzić charakterystyczną ostrość pora?
Podpowiadamy jak zrobić słodki i jedwabisty creme anglaise.
W jaki sposób znaleźć owoce bez pestek?
Ozdoby z masy marcepanowej - jak je zrobić?
Jajka - pisanki ze stokrotek - moje rękodzieło
Moje rękodzieło - kula kwiatowa. Piękna dekoracja stołu.
Młoda para nie lubi słodkich tortów, dlatego zdecydowała się na kwaśny tort o smaku limonki.
Na liście najdroższych serów znajdują się zarówno tradycyjne włoskie sery, jak i nietypowe - wyprodukowane z mleka łosia czy też osła.