

Sposoby utrwalania przetworów
Zobacz sposoby utrwalania przetworów: zagęszczanie, pasteryzację, kwaszenie, suszenie oraz tyndalizację.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zobacz sposoby utrwalania przetworów: zagęszczanie, pasteryzację, kwaszenie, suszenie oraz tyndalizację.
Jak uzyskać naturalny barwnik do masy cukrowej lub marcepanowej?
Gotowe przetwory: dżemy, ukiszone owoce najlepiej jest jak najszybciej przenieść do spiżarni czy piwnicy, czyli w miejsce, gdzie jest chłodno i ciemno.
Podpowiadamy jak wybrać owoce na konfitury oraz jakie przetwory zrobisz ze śliwek, jabłek, gruszek, jeżyn, winogrona i brzoskwiń.
Będziemy musieli oddawać telefony w restauracjach? Czyli kolacje bez rozmów, zdjęć i portali społecznościowych.
Natalia Siwiec uwielbia krem z przetartych pomidorów. Zobacz przepis na krem z pomidorów.
Wykorzystanie skórek cytrusowych w domowej pielęgnacji.
Aby fugi odzyskały swoją świetność wystarczy dosłownie chwila...
Co zrobić żeby odnowić naszą starą deskę do krojenia?
Lubisz fasolę a musisz jej unikać z powodu wzdęć?