

XIII Dolnośląskie Święto Miodu i Wina w Przemkowie
W ostatnią sobotę września do Przemkowa zjadą pszczelarze i winiarze z całej Polski.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W ostatnią sobotę września do Przemkowa zjadą pszczelarze i winiarze z całej Polski.
Jedna z sieci sklepowych w Austrii postanowiła obrać banany za swoich klientów.
Futurystyczny pomysł wynalazców z Iranu, czyli gotuj i jedź.
Polecamy dodatek specjalny - Przepisy Małej Pani Domu. W dodatku znajdziesz 47 przepisów dla dzieci.
Nie wychodząc z kuchni, możesz odbyć kulinarną podróż w odległe zakątki Chin, Tajlandii i Indonezji. Wystarczą tylko odpowiednie dodatki i przyprawy.
Już 29 września święto wszystkich amatorów rydzów – zarówno ich zbierania jak i jedzenia.
Któż z nas korzystając z kolejnej diety nie cierpi katuszy?! Ale uwaga - moja babcia ma super sposób!
Robert Sowa poleca: Roladki cielęce z nadzieniem żurawinowym. Zobacz przepis.
Idealny podczas przeziębienia - zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Niestety trzeba ostrożnie jeść soję bo jej nadmiar może być szkodliwy.