zofiawu
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 15Przywitaj lato deserami z owoców sezonowych
Truskawki, maliny, jagody, wiśnie i czereśnie to składniki wspaniałych, letnich deserów. Zainspirujemy cię jak wykorzystać ich niepowtarzalny smak.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
zofiawu
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 15Truskawki, maliny, jagody, wiśnie i czereśnie to składniki wspaniałych, letnich deserów. Zainspirujemy cię jak wykorzystać ich niepowtarzalny smak.
Halny
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 18Użyj zamrożonych plasterków cytryny albo limonki!
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Szparagi to warzywo królewskie - będzie smaczne, jeśli będziemy wiedzieć jak je przechowywać .
Ania Hosz
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 198, Artykułów: 1Ważmy słowa, aby nie „zważyć” śmietany i nie nawarzyć sobie piwa!
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Jak złagodzić ostry smak i intensywny zapach czosnku?
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Zasady kupowania wyposażenia do kuchni.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Oliwki to narodowy skarb Hiszpanii a 15 czerwca to narodowy dzień hiszpańskiej oliwki
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Centra handlowe świecą pustkami – szczególnie narzekają właściciele sklepów z butami i ubraniami.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Co dodajemy do ciasta kruchego.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Ciasto kruche jak robimy.