Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Parę porad o gotowaniu makaronu.
Spaghetti, lasagne, w sałatce czy do klasycznej pomidorowej lub rosołu - wszyscy używamy makaronów.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Spaghetti, lasagne, w sałatce czy do klasycznej pomidorowej lub rosołu - wszyscy używamy makaronów.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Finały konkursu Dzień z Podravką.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Kilka sposobów na zastąpienie bułki tartej do posypania formy do pieczenia ciasta.
Halny
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 18Świetnie się do tego nadają tacki na lód!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Feberge, legendarny jubiler i marka znana od czasów produkcji bogato zdobionych carskich jaj z początku zeszłego wieku postanowiła zaprosić londyńczyków na wielkanocne polowanie na jaja.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Nasz rodzimy olej rzepakowy, często nazywany „oliwą z oliwek północy” ma lepszy skład, wartości odżywcze oraz walory zdrowotne od cenionej na całym świecie oliwy z oliwek.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Przygotowanie ciasta ptysiowego nie jest trudne - wymaga jednak poznania jego właściwości. Znajomość kilku trików sprawi, że ciasto zawsze będzie udane!
zofia-jarema
| Starszy Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 24Mam świetny pomysł aby skusić ich do jedzenia.
zofia-jarema
| Starszy Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 24Nie masz pojęcia co wymyślić żeby naleśniki były kruche?
zofia-jarema
| Starszy Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 24Czy przypaliło Ci się kiedyś ciasto?