

Kreator smaku Łukasz Piliszek na wiosnę!
Na wiosnę ziemia obdarowuje nas wspaniałymi plonami. Możemy eksperymentować w kuchni tworząc nowe kompozycje smakowe.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na wiosnę ziemia obdarowuje nas wspaniałymi plonami. Możemy eksperymentować w kuchni tworząc nowe kompozycje smakowe.
Spaghetti, lasagne, w sałatce czy do klasycznej pomidorowej lub rosołu - wszyscy używamy makaronów.
Finały konkursu Dzień z Podravką.
Kilka sposobów na zastąpienie bułki tartej do posypania formy do pieczenia ciasta.
Świetnie się do tego nadają tacki na lód!
Feberge, legendarny jubiler i marka znana od czasów produkcji bogato zdobionych carskich jaj z początku zeszłego wieku postanowiła zaprosić londyńczyków na wielkanocne polowanie na jaja.
Nasz rodzimy olej rzepakowy, często nazywany „oliwą z oliwek północy” ma lepszy skład, wartości odżywcze oraz walory zdrowotne od cenionej na całym świecie oliwy z oliwek.
Przygotowanie ciasta ptysiowego nie jest trudne - wymaga jednak poznania jego właściwości. Znajomość kilku trików sprawi, że ciasto zawsze będzie udane!
Mam świetny pomysł aby skusić ich do jedzenia.
Nie masz pojęcia co wymyślić żeby naleśniki były kruche?