

Witaminy z warzyw i owoców rodzimych
owoce i warzywa z sadu i ogrodu
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
owoce i warzywa z sadu i ogrodu
Najprawdopodobniej najostrzejszy sos na świecie.
orzechy, śliwki, winogrona, bakłażan, cukinia, cykoria, fasolka szparagowa, kapusta, seler korzeniowy- jakie zawierają witaminy.
papaja, liczi, passiflora, mango, ananas, karambola, limona - ezotyczne owoce jak je jeść i skąd pochodzą
Wiosna to dobry czas na rzeżuchę!
Zdarza Ci się przypalić sos? czy jest sposób by go uratować?
Jak kawa wpływa na wątrobę? Popularnie uważa się,że ma zły wpływ.Czy to prawda?
Coraz więcej słyszy się o tym,że zielona herbata ma dużo zalet i sięga po nią coraz więcej osób.Można by rzec że jest "napojem bogów"
Gdy zostanie Ci ciasto drożdżowe ale nie jest świeże miękkie i puszyste jest sposób by je odświeżyć.
Coraz więcej czyta się o tym ,że sami pieczemy chleb.Jak go przechować żeby jak najdłużej zachował świeżość??