Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Szwedzkie delikatesy
Zohan Zohan | Kucharz | Przepisów: 2, Artykułów: 13
Artykuły spożywcze

Szwedzkie delikatesy

Kuchnia szwedzka to nie tylko śledź i mięsne klopsiki. To wspaniała kulinarna przygoda z najwyższej jakości naturalnymi składnikami i prostymi, lecz bardzo smacznymi potrawami.

Syropy i nalewki na przeziębienie
top_totty top_totty | Starszy Kucharz | Przepisów: 20, Artykułów: 4
Porady

Syropy i nalewki na przeziębienie

Nasze babcie stosowały nalewki do nacierania, płukania i picia. Leczą infekcje i przeziębienia, Smakują wyśmienicie i można je zrobić samemu

Wywar to podstawa zupy
kasiunia kasiunia | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197
Porady

Wywar to podstawa zupy

Mimo swej różnorodności wszystkie zupy i dania jednogarnkowe opierają się na wspólnej bazie, jaką jest pożywny wywar.