

Gdzie najtrudniej zarezerwować stolik?
Najlepsze restauracje świata są zawsze oblegane, ale gdzie na stolik czeka się najdłużej?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Najlepsze restauracje świata są zawsze oblegane, ale gdzie na stolik czeka się najdłużej?
Kuchnia szwedzka to nie tylko śledź i mięsne klopsiki. To wspaniała kulinarna przygoda z najwyższej jakości naturalnymi składnikami i prostymi, lecz bardzo smacznymi potrawami.
Kucharz jest bardzo wrażliwy na punkcie swojej wagi – czy obraził dziennikarkę?
Wszystko co powinniście wiedzieć o mięcie pieprzowej. Czy wiecie co pijecie ?
Zestawy produktów i mopy rotacyjne od Jana Niezbędnego!
Nasze babcie stosowały nalewki do nacierania, płukania i picia. Leczą infekcje i przeziębienia, Smakują wyśmienicie i można je zrobić samemu
Mimo swej różnorodności wszystkie zupy i dania jednogarnkowe opierają się na wspólnej bazie, jaką jest pożywny wywar.
Frytki to nie po prostu smażone ziemniaki - zobacz jak zrobić idealne frytki, jak prosto z Belgii!
Jak? Dodając suszone plasterki cytrusów.
Tofu ma tendencje do szybkiego psucia – jest jednak na to sposób. Zamroź je!