

Niech w Twoim sercu spokój zagości
Życzenia walentynkowe
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Życzenia walentynkowe
Życzenia na Dzień Zakochanych
Zasady według których Twoja pizza będzie smakowała jak włoska!
Kremowy smak, delikatna konsystencja… Czego nie wiemy o Goudzie?
Jak usmażyć kotlety, aby nie były zbyt tłuste i panierka nie oddzielała się od mięsa?
Napar z kwiatów czarnego bzu to idealne lekarstwo na wiele dolegliwości zdrowotnych.
Gruszka azjatycka - ten pyszny azjatycki owoc kształtem przypomina jabłko, a w smaku – gruszkę.
- Czasami nawet niewielka zmiana w przepisie, może okazać się rewolucyjną odmianą – podkreśla blogerka Kabamaiga i opowiada o swoim blogu http://stokolorowkuchni.blox.pl
Niby nic, a jednak. Jak bardzo przydatne mogą być kostki lodu.
Jak przygotować mięso, aby po upieczeniu było soczyste i smaczne?