

Jaki olej kokosowy wybrać?
Do potraw zimnych najlepiej jest wybierać olej nierafinowany. Kiedy jednak chcemy na nim smażyć – lepsza będzie opcja rafinowana.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do potraw zimnych najlepiej jest wybierać olej nierafinowany. Kiedy jednak chcemy na nim smażyć – lepsza będzie opcja rafinowana.
Bitą śmietanę można otrzymać poprzez zmiksowanie mleka kokosowego, tłustego mleka krowiego lub mleka skondensowanego.
Kochana, dziś zaplanuj chwilę czasu dla siebie.
Paszteciki możemy zawijać na różne sposoby: składając ciasto w trójkąty, prostokąty lub zwijając ciasto w roladę.
Pieczarki nie są trwałe, w lodówce możemy przechowywać je zaledwie kilka dni.
Tort samochód robi się z przełożonych kremem i pociętych na trzy części biszkoptów. Całość dekoruje się lukrem plastycznym, tradycyjnym i okrągłymi ciastkami.
Cały schab pieczony w rękawie powinien w piekarniku spędzić ok. 1 godziny na każdy kilogram masy mięsa. Wówczas wychodzi idealnie soczysty i równomiernie upieczony.
Tradycyjna kaszanka zawiera 195 kcal w 100 g.
Kotlety schabowe przyprawiamy solą i pieprzem. Można posypać je także słodką papryką.
Najpiękniejsze w roku, rodzinne i magiczne Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Chcesz, by tegoroczne Święta były wyjątkowe? Przygotuj je razem z nami! Skorzystaj ze sprawdzonych świątecznych przepisów i porad.