Chusteczki makaronowe ze szparagami

Zobacz film na którym, Piotr Szymanek, zwycięzca konkursu Kulinarni Mistrzowie przygotowuje Chusteczki makaronowe ze szparagami, pomidorkami koktajlowymi i sosem Aioli.

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Chusteczki makaronowe ze szparagami
Składniki:

Na ciasto na makaron:
300g mąki
3 jaja
łyżeczka soli

Na sos Aioli:
2 ząbki czosnku
3 żółtka
4-5 listków szałwii
4-5 listków mięty
szczypta soli
pieprz kolorowy
ok. 250ml oliwy z oliwek

Dodatki:
8 szparagów
4 pomidorki koktajlowe


Więcej na temat konkursu i laureatów Kulinarni Mistrzowie >>>


Piotr SzymanekChusteczki makaronowe ze szparagami

Zobacz film jak zrobić Chusteczki makaronowe ze szparagami: