W II etapie Konkursu Kulinarni Mistrzowie Finaliści przed kamerą przygotowywali wybraną przez siebie potrawę. Danie musiało powstać ze składników dostarczonych przez organizatora. W studiu kulinarnym wrzało od pozytywnych emocji, w górze unosiły się wspaniałe aromaty, a smak potraw podbijał podniebienia.
Zwycięzcą II etapu konkursu został Piotr Szymanek, który przygotował Chusteczki makaronowe ze szparagami, pomidorkami koktajlowymi i sosem Ajoli. Na zwycięzcę czeka indywidualny kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera, sesja zdjęciowa, która zostanie opublikowana w dziale kulinarnym w dwutygodniku "Party" (relacja wkrótce) oraz robot kuchenny marki Kenwood.
Drugie miejsce zajęła Iwona Kwiecień, która zrobiła Tartę z kurczakiem, zielonymi szparagami i pomidorkami kokrajlowymi. Laureatka otrzymuje robota kuchennego marki Kenwood.
Trzecie miejsce zajęła Anna Kosterna-Kaczmarek, której popisową potrawą było Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukinii w maślanym sosie z koperkiem. Laureatka także otrzymuje robota kuchennego marki Kenwood.
Laureatom serdecznie gratulujemy!