Kulinarni Mistrzowie - znamy lauratów!

Jesteśmy po II etapie konkursu Kulinarni Mistrzowie. Oj działo się, działo... Pasjonaci gotowania, założyli fartuchy, zakasali rękawy i pokazali na co ich stać. A my to wszystko... nakręciliśmy. Zachęcamy do przeczytania relacji!

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Kulinarni Mistrzowie - znamy lauratów!

W II etapie Konkursu Kulinarni Mistrzowie Finaliści przed kamerą przygotowywali wybraną przez siebie potrawę. Danie musiało powstać ze składników dostarczonych przez organizatora. W studiu kulinarnym wrzało od pozytywnych emocji, w górze unosiły się wspaniałe aromaty, a smak potraw podbijał podniebienia.

Rywalizacja była wyrównana, a poziom umiejętności kulinarnych bardzo wysoki. Po kilkugodzinnych obradach jury udało się wyłonić laureatów. Chusteczki makaronowe ze szparagami, tarta z kurczaka oraz szpinakowe ravioli okazały się bezkonkurencyjne.

Zwycięzcą II etapu konkursu został Piotr Szymanek, który przygotował Chusteczki makaronowe ze szparagami, pomidorkami koktajlowymi i sosem Ajoli. Na zwycięzcę czeka indywidualny kurs gotowania w Akademii Kurta Schellera, sesja zdjęciowa, która zostanie opublikowana w dziale kulinarnym w dwutygodniku "Party" (relacja wkrótce) oraz robot kuchenny marki Kenwood.

                    Piotr Szymanek

Drugie miejsce zajęła Iwona Kwiecień, która zrobiła Tartę z kurczakiem, zielonymi szparagami i pomidorkami kokrajlowymi. Laureatka otrzymuje robota kuchennego marki Kenwood.

                    Iwona Kwiecień

Trzecie miejsce zajęła Anna Kosterna-Kaczmarek, której popisową potrawą było Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukinii w maślanym sosie z koperkiem. Laureatka także otrzymuje robota kuchennego marki Kenwood.

                    Anna Kosterna-Kaczmarek
 
Laureatom serdecznie gratulujemy!