Składniki:
Na ciasto:
80g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
3 jajka
300 g mąki pszennej typ 550 (oraz do podsypywania)
sól
Na nadzienie:
300g świeżego łososia
250g serka mascarpone
1 żółta cukina (około 250g)
starta skórka z 1 sparzonej cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
olej do posmarowania łososia
Na sos:
masło
koperek umyty i posiekany
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Więcej na temat konkursu i laureatów Kulinarni Mistrzowie >>>
Zobacz film jak zrobić Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukini w maślanym sosie z koperkiem.
Na ciasto:
80g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
3 jajka
300 g mąki pszennej typ 550 (oraz do podsypywania)
sól
Na nadzienie:
300g świeżego łososia
250g serka mascarpone
1 żółta cukina (około 250g)
starta skórka z 1 sparzonej cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
olej do posmarowania łososia
Na sos:
masło
koperek umyty i posiekany
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Więcej na temat konkursu i laureatów Kulinarni Mistrzowie >>>
Zobacz film jak zrobić Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukini w maślanym sosie z koperkiem.