Złote Globy przez wielu są uznawane jako przetarcie przed najważniejszym rozdaniem nagród filmowych – Oscarami. Zainteresowani na pewno słyszeli już jakie filmy i seriale oraz jacy aktorzy zostali nagrodzeni. To co jednak nas najbardziej interesuje to oczywiście... jedzenie!
Po gali na której rozdano statuetki gwiazdy i gwiazdki skierowały swoje kroki do hotelu Beverly Hilton w Beverly Hills. Gotował tam dla nich wraz z zespołem szef kuchni Suki Sugiura. Co znalazło się w menu?
Przystawka:
Grillowane karczochy z musem z kopru włoskiego, pomidorów i cytryny, kozim serem z pikantnym miodem oraz sałatka z endywii i gruszek.
Danie główne:
Podwędzany stek wołowy z marynowanymi paprykami z grilla, podawany ze strzępielem marynowanym w pomarańczach i oliwie oraz karmelizowanym miętowym koprem z dynią, żółtym kalafiorem i kapustą chińską.
Deser:
Ciasto z musem cappuccino, solonym karmelem i czekoladowym ganache.
Zdaniem szefa kuchni gwiazdy wręcz wyczyściły talerze. Pod tym linkiem można przeczytać przepisy na serwowane potrawy, a jak powstawały można obejrzeć na poniższym filmie:
Co jadły gwiazdy podczas rozdania Złotych Globów?
Serwowane potrawy nie rzucają na kolana przepychem składników, ale bez wątpienia były smaczne!
ocena: 4/5 głosów: 3
Halny
Polpal