Ciekawostki o cukrze trzcinowym:
- sekretem cukru trzcinowego jest melasa, która nadaje potrawom delikatny, lekko miodowy smak, określany często jako karmelowy,
- za sprawą cukru trzcinowego potrawy zyskują niepowtarzalny smak i wyrazisty aromat,
- może być wykorzystywany również do dekoracji ciast i ciasteczek jako posypka.
Do czego stosować?:
- do słodzenia kawy, herbaty, naleśników,
- jako przyprawa do mięs, dresingów, sosów i zup,
- jako składnik kolorowych drinków lub lemoniady.
- sekretem cukru trzcinowego jest melasa, która nadaje potrawom delikatny, lekko miodowy smak, określany często jako karmelowy,
- za sprawą cukru trzcinowego potrawy zyskują niepowtarzalny smak i wyrazisty aromat,
- może być wykorzystywany również do dekoracji ciast i ciasteczek jako posypka.
Do czego stosować?:
- do słodzenia kawy, herbaty, naleśników,
- jako przyprawa do mięs, dresingów, sosów i zup,
- jako składnik kolorowych drinków lub lemoniady.
Gość