Dziś używamy ich przez cały rok, warto więc poświęcić chwilę, aby wyglądały bardziej efektownie.
Jeśli chcesz, by Twoje kostki były krystalicznie czyste - użyj do ich wyrabiania przegotowanej i przestudzonej wody. Aby nadać im oryginalny kształt - nie wyrzucaj opakowań po bombonierkach.
We wgłębienia po czekoladkach wlej wodę i wstaw do zamrażarki - różnokształtne kostki lodu wyglądają bardzo efektownie!
Możesz nadać smak i kolor swoim kostkom zamiast samej wody zamrażając wymieszane z nią soki owocowe - na przykład sok z cytryny połączony z wodą i listkami mięty świetnie nada się do odświeżających drinków.
Jeszcze lepiej będą wyglądały kostki z kawałkami owoców - użyj w tym celu małych owoców (jak żurawina) lub podziel na ładnie wyglądające cząstki większe (przykładowo cytrynę), umieść w pojemniku do lodu i zalej wodą.
Owoce cytrusowe same w sobie świetnie spełniają rolę "kostek" - wystarczy pokroić w plastry lub pół-plastry cytrynę czy pomarańczę i wrzucić je do zamrażarki. Po zamrożeniu sprawdzą się jako pyszne i efektowne lodowe "kostki".
Jeśli chcesz, by Twoje kostki były krystalicznie czyste - użyj do ich wyrabiania przegotowanej i przestudzonej wody. Aby nadać im oryginalny kształt - nie wyrzucaj opakowań po bombonierkach.
We wgłębienia po czekoladkach wlej wodę i wstaw do zamrażarki - różnokształtne kostki lodu wyglądają bardzo efektownie!
Możesz nadać smak i kolor swoim kostkom zamiast samej wody zamrażając wymieszane z nią soki owocowe - na przykład sok z cytryny połączony z wodą i listkami mięty świetnie nada się do odświeżających drinków.
Jeszcze lepiej będą wyglądały kostki z kawałkami owoców - użyj w tym celu małych owoców (jak żurawina) lub podziel na ładnie wyglądające cząstki większe (przykładowo cytrynę), umieść w pojemniku do lodu i zalej wodą.
Owoce cytrusowe same w sobie świetnie spełniają rolę "kostek" - wystarczy pokroić w plastry lub pół-plastry cytrynę czy pomarańczę i wrzucić je do zamrażarki. Po zamrożeniu sprawdzą się jako pyszne i efektowne lodowe "kostki".