Co jest tak naprawdę najistotniejsze przy fotografii kulinarnej?
Trzy rzeczy. Po pierwsze w jaki sposób i czym oświetlamy. Po drugie stylizacja, która ma bezpośredni wpływ na wynik i jest niezmiernie ważna. Trzeba pamiętać, że stylizacja zawsze przygotowywana jest konkretnego celu: nagrywania lub fotografowania. Stylizacja dania na talerzu jako taka to za mało. Trzecia rzecz to kompozycyjna obrazu czy kompozycja kadru, czyli jak to wsysacz ułożyć, w jakich proporcjach ustawić kadr, z jakiego punktu widzenia sfotografować nasz obiekt...
Cały wywiad z Leszkiem Szurkowskim (s.17), porady na temat fotografii kulinarnej i doskonałe przepisy szefa kuchni Konrada Birka znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens!
Trzy rzeczy. Po pierwsze w jaki sposób i czym oświetlamy. Po drugie stylizacja, która ma bezpośredni wpływ na wynik i jest niezmiernie ważna. Trzeba pamiętać, że stylizacja zawsze przygotowywana jest konkretnego celu: nagrywania lub fotografowania. Stylizacja dania na talerzu jako taka to za mało. Trzecia rzecz to kompozycyjna obrazu czy kompozycja kadru, czyli jak to wsysacz ułożyć, w jakich proporcjach ustawić kadr, z jakiego punktu widzenia sfotografować nasz obiekt...
Cały wywiad z Leszkiem Szurkowskim (s.17), porady na temat fotografii kulinarnej i doskonałe przepisy szefa kuchni Konrada Birka znajdziecie w magazynie Akademii Smaku Siemens!
kołczu
zbysiowa
Dokładnie;)
k.tyczynski