Frytki należy smażyć partiami na silnie rozgrzanym oleju, a solić po wyjęciu z frytury.
Dobre efekty uzyskuje się wrzucając pokrojone ziemniaki na 2-3minuty do wrzątku. Następnie należy je dokładnie osuszyć na ściereczce i dopiero wrzucić na bardzo gorącą fryturę, gdyż w zimnej ziemniaki nasiąkają tłuszczem.
Tajemnica chrupiących frytek polega na dokładnym wysuszeniu ziemniaków przed wrzuceniem ich na fryturę.
Dobre efekty uzyskuje się wrzucając pokrojone ziemniaki na 2-3minuty do wrzątku. Następnie należy je dokładnie osuszyć na ściereczce i dopiero wrzucić na bardzo gorącą fryturę, gdyż w zimnej ziemniaki nasiąkają tłuszczem.
Tajemnica chrupiących frytek polega na dokładnym wysuszeniu ziemniaków przed wrzuceniem ich na fryturę.
Sarenka
Dota36