Nie ma chyba osoby która nie lubi czekolady.Wstępuję w różnych rodzajach:mleczna,gorzka,biała.Może też być z różnymi nadzieniami,używać ją można do ciast i deserów ale także do mięs jako sos czekoladowy(jest używana w kuchni meksykańskiej). Ma chyba więcej zalet co wad: 1.poprawia nastrój 2.uzależnia ale psychicznie 3.działa jak afrodyzjak 4.pomaga w myśleniu 5.dodaje energii 6.wzmacnia serce 7.filtruje nerki 8.przeciwdziała starzeniu Mity na temat czekolady też można obalić,bo zjedzenie 4-5 kostek dziennie przy niskokalorycznej diecie,nie spowoduje przytycia.To nie biała czekolada jest mniej kaloryczna ,nie ona potęguje alergie,a zawarte w niej kakao i orzechy.A mit,że niszczy szkliwo zębów,jest o tyle nie prawdziwe,że czekolada zanim się rozpuści krótko przebywa w ustach niż cukierek czy lizak,a zawarty w nich cukier powoduje próchnice.Zatem biegnijmy po czekoladę. Smacznego!