Imbirowy tatar ze śledzia

  • 3

Taka przystawka to odważne połączenie śledzia imbiru oraz gruszki. Zachęcam do sprawdzenia czy taki smak wam odpowiada. Zobacz przepis.

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Imbirowy tatar ze śledzia
Składniki
300g śledzia w oleju
gruszka
małe jabłko
pól czerwonej papryki
3 cm świeżego imbiru
łyżeczka koperku
pieprz cytrynowy
łyżka majonezu
łyżeczka miody
szczypta papryki mielonej
sól

Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>


 

Sposób przygotowania
1. Gruszkę, jabłko, paprykę i imbir umyj i obierz ze skórki. Warzywa, owce, koperek i śledzia pokrój w drobną kostkę. Z miodu, pieprzu cytrynowego, papryki mielonej, soli zrób przyprawę. Połącz ze sobą wszystkie przygotowane składniki. Dodaj majonez. Dokładnie wymieszaj. Tatara wyłóż na plastry jabłka lub gruszki.

Przepis, wykonanie oraz zdjęcia Elżbieta Żołek

Zobacz film jak zrobić Imbirowy tatar ze śledzia