Składniki
300g śledzia w oleju
gruszka
małe jabłko
pól czerwonej papryki
3 cm świeżego imbiru
łyżeczka koperku
pieprz cytrynowy
łyżka majonezu
łyżeczka miody
szczypta papryki mielonej
sól
Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>
Sposób przygotowania
1. Gruszkę, jabłko, paprykę i imbir umyj i obierz ze skórki. Warzywa, owce, koperek i śledzia pokrój w drobną kostkę. Z miodu, pieprzu cytrynowego, papryki mielonej, soli zrób przyprawę. Połącz ze sobą wszystkie przygotowane składniki. Dodaj majonez. Dokładnie wymieszaj. Tatara wyłóż na plastry jabłka lub gruszki.
Przepis, wykonanie oraz zdjęcia Elżbieta Żołek
Zobacz film jak zrobić Imbirowy tatar ze śledzia
300g śledzia w oleju
gruszka
małe jabłko
pól czerwonej papryki
3 cm świeżego imbiru
łyżeczka koperku
pieprz cytrynowy
łyżka majonezu
łyżeczka miody
szczypta papryki mielonej
sól
Kliknij i wydrukuj ten przepis >>>
Sposób przygotowania
1. Gruszkę, jabłko, paprykę i imbir umyj i obierz ze skórki. Warzywa, owce, koperek i śledzia pokrój w drobną kostkę. Z miodu, pieprzu cytrynowego, papryki mielonej, soli zrób przyprawę. Połącz ze sobą wszystkie przygotowane składniki. Dodaj majonez. Dokładnie wymieszaj. Tatara wyłóż na plastry jabłka lub gruszki.
Przepis, wykonanie oraz zdjęcia Elżbieta Żołek
Zobacz film jak zrobić Imbirowy tatar ze śledzia
kołczu
weronikaS
Nina W.