Marynowane jajka to bardzo ciekawy pomysł na posiłek. Przygotowane w taki sposób, są niezwykle lubiane w kuchni brytyjskiej – używane są jako zakąska do piwa na imprezach lub w barach. Przysmaki te doskonale spiszą się na codziennym stole, uroczystości rodzinnej, ale także na Wielkanocnym stole. Świetnie smakują z pieczywem, wędliną czy warzywami.
Marynowane jaja są wyraziste w smaku, delikatnie bądź pikantne w takiej odsłonie stanowią świetną przystawkę do posiłków!
Wyborne smakołyki
Aby urozmaicić sobie dietę i zaskoczyć bliskich, warto przyrządzić oryginalną przekąskę! Idealne okażą się marynowane jajka nadziewane łososiem, dodane przez pysiek. Dodatek w postaci łososia doda jajkom dodatkowych wartości zarówno odżywczych jak i smakowych! Dla wielbicieli ostrzejszych smaków mamy marynowane jajka z chili. Autorka przepisu Beatris dodała do przysmaku między innymi sporą ilość czosnku, ziela angielskiego, melisy cytrynowej oraz świeżego oregano. Dla amatorów pikantniejszych smaków,przygotowaliśmy też musztardowe marynowane jajka wykonanę przez Batris.
Na Waszych stołach apetycznie zaprezentują się również marmurkowe jajka nadziane pastą podane przez bernika. Przystawka ta jest prosta w wykonaniu, smakuje doskonale, a także pięknie się prezentuje! Kiedy mamy ochotę na pożywny posiłek, warto wzbogacić go o wartościowe warzywa, których nigdy w nadmiarze! Bernika stosując się do tej zasady, przygotowała jajka marmurkowe z sałatką z selera i an. Przysmak ten świetnie sprawdzi się jako zakąska na imprezach lub rodzinnych uroczystościach!
Brak Wam kuchennych inspiracji? Korzystajcie ze skarbnicy naszych najlepszych przepisów! Pamiętajcie również o dodawaniu własnych receptur, nagradzanych przez cenne wirtuale. Zapraszamy!
weronikaS
karola25
Nina W.
Dinah