Jajka ugotowane na twardo polane sosem tatarskim to przystawka, którą warto przygotować na Wielkanoc. Składniki sosu tatarskiego są jednak dostępne przez cały rok, dlatego jajka w sosie tatarskim możesz robić nie tylko od święta!
Składniki:
Wykonanie:
Jajka w sosie tatarskim możesz przygotować także z dodatkiem groszku konserwowego. Wypróbuj ten przepis na jajka w sosie tatarskim.
Przepis na jajka w sosie tatarskim
Składniki:
- kilka jajek ugotowanych na twardo
- 2 korniszony
- kilka łyżek majonezu
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki marynowanych grzybów
- liście zielonej sałaty
- sól, pieprz, posiekany koperek.
Wykonanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Zobacz jak łatwo ugotować jajka na twardo.
- Ogórki i grzyby drobno posiekaj. Majonez, jogurt i przyprawy wymieszaj z warzywami.
- Na talerzu ułóż liście sałaty, wyłóż połówki jajek i polej sosem. Całość posyp koperkiem.
Jajka w sosie tatarskim możesz przygotować także z dodatkiem groszku konserwowego. Wypróbuj ten przepis na jajka w sosie tatarskim.