Jak parzyć kawę po włosku?

Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów, jakie poznała ludzkość… poznała i pokochała, co warto podkreślić.

         
ocena: 3/5 głosów: 3
Jak parzyć kawę po włosku?

Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez kawy. Kawowe poranki i popołudnia to niemalże rytuał każdego dnia.

Niezwykła popularność kawy sprawiła, że wymyślono wiele sposobów parzenia i podawania kawy po to, aby można było rozkoszować się jej charakterystycznym smakiem nie popadając w monotonię, odkrywając przy tym coraz to nowe jej oblicza. Kawę można serwować między innymi jako mocne, stawiające na nogi espresso, lub delikatną mleczną latte, jako puszyste pyszne cappuccino lub po prostu jako czarną lub białą kawę. Wyjątkowo smaczne są także wszelkie desery, które powstają na bazie kawy. Takim deserem może być shake kawowy, który jest bardzo prosty w przygotowaniu a sprawia niezwykłą przyjemność, ciesząc podniebienia zarówno kawoszy jak i wielbicieli słodkości.

Oto przepis na „O’Ccaffe Shake”, którego podstawą jest oryginalna włoska kawa O’Ccaffe Royal Espresso – wyśmienita, mocna kawa z wyselekcjonowanych, najlepszych ziaren 100% arabica o typowej włoskiej intensywności, głębokim smaku i uwodzicielskim aromacie.

„O’Ccaffe Shake” to fantazyjny sposób na pyszny, kawowy deser, który jest szybki i łatwy w przygotowaniu a świetnie prezentuje się w menu wszelkiego rodzaju przyjęć lub kawowych spotkań z przyjaciółmi.