
Domowy chrzan jest o wiele smaczniejszy od tego "sklepowego". Jest też łatwy w przygotowaniu. Wystarczy zetrzeć na tarce o małych oczkach umyty korzeń chrzanu. Następnie skropić go sokiem z cytryny, dodać śmietanę, sól i cukier do smaku. S
kładniki dokładnie wymieszać i przełożyć do czystego słoiczka. Słoik szczelnie zakręcić. Oto proporcje na mały słoik domowego chrzanu: 500 g korzenia chrzanu, 2 łyżki śmietany kremówki, 20 ml soku z cytryny, sól i cukier do smaku.
kładniki dokładnie wymieszać i przełożyć do czystego słoiczka. Słoik szczelnie zakręcić. Oto proporcje na mały słoik domowego chrzanu: 500 g korzenia chrzanu, 2 łyżki śmietany kremówki, 20 ml soku z cytryny, sól i cukier do smaku.