Rukola ma podłużne, postrzępione listki o orzechowo - pieprzowym smaku.Pasuje do sałatek z serem typu camembert i rokpol oraz mozarellą lub serem kozim, szynki parmeńskiej, orzechów włoskich, awokado, pomidorów i jajek.Najlepsza z dodatkiem sosu vinegret.
Roszponka ma drobne liście w kształcie rozetki są delikatne, lekko orzechowe w smaku. Idealna do sałatek z wyrazistymi dodatkami np. serem feta, pomarańczami, orzechami. Dobrze smakuje z oliwkami, czerwoną cebulą, pomidorem, doprawiona sosem czosnkowym.
Liście szpinaku są świetną bazą dla sałatek z serem gorgonzola, ugotowanym jajkiem, świeżymi pieczarkami, talarkami cebuli oraz vinegretem.Dobrze łączy się też z owocami np. mandarynkami, truskawkami i miodowym sosem balsamicznym.
Roszponka ma drobne liście w kształcie rozetki są delikatne, lekko orzechowe w smaku. Idealna do sałatek z wyrazistymi dodatkami np. serem feta, pomarańczami, orzechami. Dobrze smakuje z oliwkami, czerwoną cebulą, pomidorem, doprawiona sosem czosnkowym.
Liście szpinaku są świetną bazą dla sałatek z serem gorgonzola, ugotowanym jajkiem, świeżymi pieczarkami, talarkami cebuli oraz vinegretem.Dobrze łączy się też z owocami np. mandarynkami, truskawkami i miodowym sosem balsamicznym.