Biszkopt pieczemy na zasadzie: ile jaj - tyle łyżek mąki - tyle łyżek cukru.
Ubij na parze np.3 jaja z trzema łyżkami cukru, jak masa będzie gładka dodaj 3 łyżki mąki (nie używaj już miksera). Delikatnie wymieszaj drewniana łyżką. Żeby biszkopt nie opadł dajemy łyżeczkę proszku do pieczenia lub łyżeczkę octu.
Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tarką foremkę wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 -180 stopni i pieczemy około 15 minut. Pamiętaj! NIgdy nie wyjmuj upieczonego ciasta z piekarnika przed ostygnięciem!
Ubij na parze np.3 jaja z trzema łyżkami cukru, jak masa będzie gładka dodaj 3 łyżki mąki (nie używaj już miksera). Delikatnie wymieszaj drewniana łyżką. Żeby biszkopt nie opadł dajemy łyżeczkę proszku do pieczenia lub łyżeczkę octu.
Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tarką foremkę wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 -180 stopni i pieczemy około 15 minut. Pamiętaj! NIgdy nie wyjmuj upieczonego ciasta z piekarnika przed ostygnięciem!