Zobacz przepisy z użyciem masy marcepanowej >>>
Składniki:
- 100g migdałów
- 100g cukru pudru trzcinowego
- kilka kropli olejku migdałowego
- opcjonalnie: łyżka wody różanej
Sposób przyrządzenia:
Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym, olejkiem migdałowym (opcjonalnie wodą różaną). Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce.
Domowa masa marcepanowa to idealny pomysł na upominek dla ukochanej osoby. Zobacz przepisy z użyciem masy marcepanowej >>>
Informacje prasowe
Składniki:
- 100g migdałów
- 100g cukru pudru trzcinowego
- kilka kropli olejku migdałowego
- opcjonalnie: łyżka wody różanej
Sposób przyrządzenia:
Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym, olejkiem migdałowym (opcjonalnie wodą różaną). Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce.
Domowa masa marcepanowa to idealny pomysł na upominek dla ukochanej osoby. Zobacz przepisy z użyciem masy marcepanowej >>>
Informacje prasowe