
Natka pietruszki
Jej orzeźwiający smak i silny aromat pasują do ziemniaczanych zup. Można nią też wzbogacić ziemniaczane piure, sałatkę, ziemniaki pieczone i z wody.
Szczypiorek
Cebulowy smak doda ostrości sałatce ziemniaczanej. Posiekany uatrakcyjni też wygląd placków.
Koperek
Doskonale komponuje się ze smakiem ziemniaków. Posiekanym można posypywać kartofle z wody, dodawać go do piure i zup, a także używać do dekorowania potraw.
Tymianek
Ma lekko miętowy aromat, który podkreśli smak pieczonych ziemniaków. Można go dodać do klusek, posypać zapiekankę.
Jej orzeźwiający smak i silny aromat pasują do ziemniaczanych zup. Można nią też wzbogacić ziemniaczane piure, sałatkę, ziemniaki pieczone i z wody.
Szczypiorek
Cebulowy smak doda ostrości sałatce ziemniaczanej. Posiekany uatrakcyjni też wygląd placków.
Koperek
Doskonale komponuje się ze smakiem ziemniaków. Posiekanym można posypywać kartofle z wody, dodawać go do piure i zup, a także używać do dekorowania potraw.
Tymianek
Ma lekko miętowy aromat, który podkreśli smak pieczonych ziemniaków. Można go dodać do klusek, posypać zapiekankę.
bzycunka