Wszystkim, którym leży na sercu zdrowie ich najbliższych zainteresuje fakt, że odkryto zupełnie nowy składnik diety! Połączenie kruchego jarmużu i niezwykle aromatycznej brukselki zaowocowało powstaniem Kalerosse™!
Piękne, butelkowo-zielone liście z prześwitem fioletu doskonale będą prezentować się na każdym talerzu. Charakterystyczne połączenie jest w smaku równie wyraziste – nuty orzechowe dają zbalansowany i słodkawy posmak.
Posiadające mnóstwo wartości odżywczych warzywo sprawia, ze to doskonały dodatek do sałatek, jak i nieodłączny składnik gulaszy lub pieczony w piekarniku jako przekąska. Jedzony zarówno na surowo, saute, duszone lub gotowane – za każdym razem wychodzi idealny!
Materiały prasowe
Omlet z Kalerosse™
Składniki:
Przygotowanie:
Piękne, butelkowo-zielone liście z prześwitem fioletu doskonale będą prezentować się na każdym talerzu. Charakterystyczne połączenie jest w smaku równie wyraziste – nuty orzechowe dają zbalansowany i słodkawy posmak.
Posiadające mnóstwo wartości odżywczych warzywo sprawia, ze to doskonały dodatek do sałatek, jak i nieodłączny składnik gulaszy lub pieczony w piekarniku jako przekąska. Jedzony zarówno na surowo, saute, duszone lub gotowane – za każdym razem wychodzi idealny!
Materiały prasowe
Omlet z Kalerosse™
Składniki:
- 150 g Kalerosse™ Fit&Easy
- 1 cebula
- 8 pomidorów koktajlowych
- 4 jaja
- 2 łyżki mąki
- Sól, pieprz do smaku
- Oliwa do smażenia
Przygotowanie:
- Kalerosse™ przekroić na połówki, cebulę obrać i posiekać w piórka.
- Na rozgrzaną na patelni oliwę należy wrzucić pokrojone warzywa, smażyć często mieszając by się nie przypaliły.
- Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę, przekroić na połówki i dodać do warzyw na patelni.
- Jaja roztrzepujemy dokładnie z mąką, wylać na wstępnie przesmażone warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Smażyć na średnim ogniu, pod przykryciem, aż masa jajeczna zetnie się.