Mięsa - przygotowujemy je na różne sposoby - gotujemy, smażymy, pieczemy. Warto pamiętać o kilku wskazówkach, aby cieszyć się ich smakiem.
1. Schab przed pieczeniem dobrze jest namoczyć w mleku przez całą noc - po upieczeniu będzie soczysty.
2. Schab można również zanurzyć na chwilę we wrzątku, a następnie zacząć piec, mięso również pozostanie soczyste.
3. Kurczaka w czasie pieczenia warto smarować roztopionym masłem, a uzyskamy złocistą i apetyczną skórkę.
1. Schab przed pieczeniem dobrze jest namoczyć w mleku przez całą noc - po upieczeniu będzie soczysty.
2. Schab można również zanurzyć na chwilę we wrzątku, a następnie zacząć piec, mięso również pozostanie soczyste.
3. Kurczaka w czasie pieczenia warto smarować roztopionym masłem, a uzyskamy złocistą i apetyczną skórkę.